Bluesnews

Bluesnews, Ausgabe 63 - by Thomas Ritter

Swing, Jump, Charisma und Pomade

Die Electrophonics aus der niederländischen Provinz Limburg haben sich mit Haut and Haar den Swing-, Jump- und Jive-Blues verschrieben. "Authentisch" und "Retro" sind bekanntlich zwei Bezeichnungen für soche Musik, die sich in Deutschland durchgesetzt haben. Als sich die Band im Jahr 2001 gründete, spielte sie nur West-Coast-Blues-Coverversionen und hatte noch keine Bläser dabei. Knapp zwei Jahre später stieg der damalige Gitarrist aus, was für die Holländer einen grossen Rückschlag bedeutete. Doch sie nutzten die Veränderung als Chance und wandten sich mehr dem Blues der 40er- und 50er-Jahre zu. 2004 standen die Electrophonics in neuer Besetzung wieder auf der Bühne und begannen auch eigene songs zu schreiben. Dies führte 2006 zur Veröffentlichung der ersten Studio-CD "Feels Like A Million". Auf die Frage, was den überhaupt der grund für die Bandgründung war, kommt die Antwort ganz von Herzen: "Die Leidenschaft für Musik, vor allem für den alten Swing! Der Sound der 50er-Jahre auf Vinyl is so voller Atmosphäre und Gefühl, dass er unser Bluesherz erobert hat." Louis Jordan, Roy Brown und später Pee Wee Crayton, Little Walter und james Harman haben der Band letztendlich "die Augen geöffnet".

Read more: Bluesnews

Blues uit de lage landen

Back To The Roots, Nr 73, by Lambert Smits

It doesn't mean a thing if it ain't got that swing!

Je treft ze niet al te vaak aan in de lage landen, bands die de retroswing en jump hoog in het vaandel voeren en bovendien deze genres op een eigentijdse manier beoefenen. Het is bovendien geen sinecure voor deze formaties om in de massa van blues- en bluesrockbands naam te maken. Wanneer het een dergelijke band lukt om tot de beste in het genre te gaan behoren, zowel in Nederland als België, gaan daar vaak jaren van hard labeur en diverse cd's aan vooraf. Wel, laat The Electrophonics nu zo een band zijn. Wij tikten 'Boeket 21, Nederweert' in op de gps en via landelijke weggetjes belandden wij in hun repetitiekot 'Vossenhol' in het gezellige, rustige Nederweert. Vijf Phonics onthaalden ons warm...

Read more: Blues uit de lage landen

Opzwepende muziek van Electrophonics

Dagblad De Limburger , by Marcel Haerkens

Een vliegende start binnen de scene, een gestaag groeiende live reputatie en bijna louter positieve recensies in de media. Waarom zou je als veelbelovend bluesband dan plotseling het bijltje erbij neergooien? Het klinkt bizar, maar The Electrophonics was het bijna overkomen. Vorig jaar stond het gezelschap op de Southern Bluesnight in Heerlen. Een eerste hoogtepunt in hun carrière. Maar het zou het laatste optreden zijn van gitarist Micha Pudlo, die een aantal maanden eerder al had laten weten te willen stoppen.

Read more: Opzwepende muziek van Electrophonics

Oranje blanje blues

Block Magazine, Nr 142, by Rien Wisse

Op zoek naar krenten in de Nederblues-pap - deel I

Nederlandse bluesbands zijn altijd en overal te vinden. Elk weekend is er wel ergens een kroegentoecht, een festival in een tent, een bluesavond in een buurtcafé of het wekelijkse optreden op de vaste bluespodia in ons land. Ze maken allemaal, al dan niet in eigen beheer geproduceerde en uitgebrachte cd's, die ook bij BLOCK arriveren.

Read more: Oranje blanje blues

The Electrophonics brengt demo uit

www.muzikantenweb.nl , by Wil Wijnhoven

Deze Limburgse band, bestaande uit 7 personen en sinds kort uitgebreid met een blazerssectie, heeft al op diverse grote festivals haar kunnen getoond. Enkele weken geleden brachten The Electrophonics een demo-cd uit. Hierop staan drie voortreffelijke covers. En dan ook nog niet de minste uit het genre, nl.: Pony Tail van T-Bone Walker; One More Chance With You van Little Walter en Bump Miss Susie van Joe Turner. Dit zijn songs van grootheden in de bluesscene en het is gedurfd van The Electrophonics om zich hiermee te presenteren.

Read more: The Electrophonics brengt demo uit