Gig review Bluesnews magazine Norway: "Electro therapy with Electrophonics"

Bluesnews Norway blues magazine, by Tommy Lund

April , 2013 @ Muziekcentrum De Bosuil

See here for the original Norwegian text.

Electro therapy with Electrophonics

A Sunday afternoon with rain and bad weather was turned into a massive party thanks to the guys in The Electrophonics. We almost felt transported back to a sunny day in the happy 1950’s when Stephan Hermsen and the rest of the band kickstarted a two hour long concert with their signature sound of swing, jive and jump-blues.

Read more: Gig review Bluesnews magazine Norway: "Electro therapy with Electrophonics"

Memorabele Retro middag in Weert met volledig losgeslagen Electrophonics

www.thebluesalone.nl, by Frank Hurkmans

Sunday March 17th, 2013 @ Muziekcentrum De Bosuil

"Kompaan Hen Metsemakers en ik vertrekken naar de Bosuil met de verwachting van een lekker middagje swing en jump muziek te kunnen genieten. Vandaag staat op het podium de Electrophonics met in het voorprogramma Missy Moon & The Magnificent 7. Eind vorig jaar hebben we de nieuwste CD van de Electrophonics uitgebreid beluisterd en gerecenseerd. Een CD die eerlijk gezegd indruk op ons heeft gemaakt en met muziek die naar onze mening het beste tot haar recht komt in een live setting. Wij hopen behoorlijk wat publiek aan te treffen en een paar bands die vlammen over de in de regel prachtig ingestelde geluidsinstallatie die de Bosuil eigen is.

We arriveren bij de Bosuil op het moment dat de band in de gastkeuken van de Bosuil zit na te genieten van de traditionele warme hap met een bakje dampende koffie. Je voelt je direct vijftig jaar terug in de tijd zoals de sterren van de middag daar aan tafel zitten. De heren, allemaal in strak pak plus stropdas en de haren netjes zoals dat in de jaren vijftig hoorde. Tenminste als ik me de foto- en filmbeelden uit die tijd correct herinner. De mannen hebben er zin in roepen ze richting ons nadat we de uitgebreide setlist hebben gekregen. 'Het is hier prima voor elkaar' geven ze ons nog even mee voor we naar de concertruimte lopen waar Missy Moon aan het warmdraaien is.

Read more: Memorabele Retro middag in Weert met volledig losgeslagen Electrophonics

Paas Blues Asten

www.blueswereld.com, by Nanny Kajuiter

De organisatie van de 19 e Blastblues in Asten presteert het om twaalf bluesbands uit binnen en buitenland verdeeld over vier dagen te laten optreden zonder toegangsgeld te vragen. Waar kom je dit nog tegen in de huidige economische crisis! Het lukt Blastblues kennelijk voldoende sponsors te werven om de jaarlijkse Paasblues te organiseren. Van de vier dagen maken wij er twee mee op zondag 4 en maandag 5 april.

Read more: Paas Blues Asten

19e Paasblues Asten groot succes!

www.bluesmagazine.nl, by Leo Gabriels

...

Swing ,en jump tonen komen je al tegemoet als je van Ommel Asten binnenkomt . Ik kan nog maar net binnen  in café  ‘t Spektakel en wurm mij naar voren. The Electrophonics zeer goede muzikanten die met  frontman Stephan Hermsen zang en harp  een mooie show neerzetten . In de tweede set word er plaats gemaakt voor een Jam sessie , Marjan Jonkers ofwel Lucy (van de Wigflippers) drummer Peter van Geel, Arno Vervest op bas, Peter de Wijse (Generators) local smoelschuiver Gerard en  de saxofonist uit België  waar ik de naam niet meer van heb !excuzeer!  Kortom een groot spektakel ,in het spektakel!.

...

The Electrophonics in Cafe de Lijst

Weblog The Bluesman, by Bert "The Bluesman" Reinders

Eindelijk! The Electrophonics in Drenthe! De zuidelijke Nederlanders hebben de meest gerenommeerde Nederlandse en Vlaamse podia (Moulin Blues Ospel, Blues Peer, North Sea Jazz) wel al op hun C.V. staan, maar een Drents podium? Nee dus!
Nu heb ik de meest swingende- en energiekste jumpband alleen nog maar op de grotere podia (Ospel, Ridderkerk, Tiel) gespot en het optreden in het Hoogeveense Cafe De Lijst is dus de eerste keer in een wat kleinere omgeving.

Read more: The Electrophonics in Cafe de Lijst