Press - Festival reports

Review Parkblues Lommel by Rootstime.be

www.rootstime.be, by Sis van Hoof

Traditioneel is het altijd uitkijken naar de laatste zaterdag van de junimaand want dan staat er in het Lommelse centrum in het park van het Burgemeestershuis altijd een avondje bluesmuziek op het programma voor het goede doel in organisatie van Kiwaniscub Lommel Quercus.

...

Op het hoofdpodium namen ondertussen The Electrophonics zowaar het ganse podium in beslag. Dit septet (jawel, zeven muzikanten) komen uit Nederlands-Limburg (uit de buurt van Nederweert) en hadden dan ook een hele schare fans bij. Frontman zanger/gitarist/harpist Stephan Hermsen blijkt  in grote vorm te zijn en stuwt zijn voltallige band mee in het rock & rolltijdperk. Een swingende ‘podiumtijger’ wordt de frontman genoemd en je kan geen betere omschrijving geven voor deze performer pur sang. The Electropohonics puren in de beginfase van de set vooral uit hun meest recente schijf ‘Talking About’ (2012) zoals in de gelijknamige opener. Later volgen ‘Connonball Juice’ (leuke baritonsolo), ‘Mr.Francesco’  en het wervelende ‘In The Mood’, waarin de tenorsaxofoon en de piano hoogtij vieren.  De vette blazers spelen overigens prima, maar ook de rest van de band maakt een erg homogene indruk.

Maar het meeste indruk maakt uiteraard Stephan Hermsen met zijn intrigerende stijl van zingen van allerlei genres uit de fifties en sixties: kortom een mix van retroswing en jumpblues. Het publiek lustte er wel pap van op hun eigen manier. The Electrophonics, die al heel wat befaamde festivals achter hun naam hebben, namen in stijl afscheid met ‘Boogie Party’. Dit was  een leuk uurtje puur muziekplezier. Langer hoeft dat niet te duren.

...

See here for the original article