Press - Festival reports

Blues Traffic goes live

www.muzikantenweb.nl , by Wil Wijnhoven

De medewerkers van het radioprogramma “Blues Traffic” van de lokale radiozender radio P&M in Helden, hebben het echt voor elkaar. Met ondersteuning van enkele sponsoren zijn zij er in geslaagd om op het dit jaar te houden bluesfestival een buitenlandse topper te contracteren. Hierbij mogen we echter ook niet de Nederlandse en Belgische inbreng vergeten. In volgorde van optreden zijn voor deze avond uitgenodigd: The Electrophonics; The Rhythm Bombs en Mike Morgan & The Crawl.

De Electrophonics openen het festival met een erg sterk optreden. Zij brengen echte Westcoast jumpblues in de vorm van diverse covers van o.a. Kim Wilson en Rod Piazza, maar ook door eigen hand geschreven nummers van de komende januari te verschijnen eerste volwaardige CD. Alle muzikanten in de band krijgen tijdens deze set de mogelijkheid hun ei kwijt te worden. Vooral Ivo Sieben op piano en gitarist Peter de Wijse doen zich gelden. Hoewel het geluid in het begin van hun optreden niet zo optimaal is weet podiumbeest, zanger en mondharmonicaspeler Stephan Hermsen het publiek op zijn hand te krijgen. Stephan is een pure sang podiumbeest, ik heb hem al enkele malen mogen bewonderen samen met The Electrophonics en inmiddels ook met zijn band T-Racers. In beide gevallen zorgt hij voor vuurwerk op het podium. Misschien geen goede start van de band maar met het vorderen van hun set slaat het enthousiasme over naar het publiek en loopt het al warm voor de avond.

...

Blues Traffic goes live is vanavond druk bezocht en zeer zeker geslaagd te noemen, een kostelijke avond met op en top blues van het hoogste niveau.