Press - Festival reports

2e editie Ven Blues zeer gezellig

Bluesbreeker, by Wil Wijnhoven

In het buurtschap ’t Ven in de gemeente Venlo is zaterdag 8 september de 2e editie van het gratis festival Ven Blues georganiseerd. Een klein festival dat mede door vrijwilligers in samenwerking met sponsoren is opgezet.

Met behulp van deze mensen is het gelukt om een prima programma neer te zetten.

 

...

Uit een heel ander vaatje tappen The Electrophonics . De Limburgse band die op Moulin Blues en op het bluesfestival van Kwadendamme hebben gestaan en inmiddels hun eerste cd succesvol hebben uitgebracht.
Met een mix van swing- en jumpblues zorgen zij voor een aanstekende set, iets anders als The Kings-Eyes maar daar waar deze band is gestopt gaan The Electrophonics door. Dit solide geheel van muzikanten is zodanig op elkaar ingespeeld dat een optreden voor hen een fluitje van een cent lijkt en zij durven ook zijpaden van de blues te bewandelen. Bijvoorbeeld ‘24 hours ‘ wordt als ska-versie gespeeld en ‘Pony Tail' is een rasechte bluessong. De band draait er zijn hand niet voor om. Met een prima opgebouwde set die bestaat uit covers van o.a.  T-Bone Walker dat wordt aangevuld met eigen nummers van hun cd ‘Feels Like A Million'. De band moet van het publiek zelfs twee toegiften geven. Uiteindelijk wordt dit uitstekende optreden afgesloten met het eigen nummer ‘Boogie Party'.

Ven Blues is een prima feest geweest dat goed is georganiseerd en waar men goed heeft gezorgd voor een natje en een droogje maar zeer zeker ook voor uitstekende muziek.