Press - Festival reports

Verdraaid goede bezetting 2e editie Southern Blues Nightfall

Bluesbreeker, by Wil Wijnhoven

Vrijdag 21 december net voor de kerst wordt de 2e editie van de Southern Blues Nightfall gehouden. Na een jaar tussenstop is nu gekozen voor de locatie De Nor in Heerlen. Alleen Nederlandse toppers zijn gecontracteerd om een avondvullend bluesprogramma te verzorgen. De namen op het affiche stralen een en AL kwaliteit uit en mijn ervaring zegt dat dit live ook zo zal zijn.

Als je als organisatie je kunt veroorloven om met The Electrophonics te starten dan kun op je vingers nagaan dat je the best of the best van de Nederlandse blues te zien en te horen krijgt.
Deze Limburgse band, waarbij Stephan Hermsen fris gekapt en strak in het pak, start hun bluestrein voor een ritje van circa een uur. En het is sinds enkele optredens ook weer goed om Ruud Gijssen op gitaar te zien en te horen natuurlijk.
En zoals we gewend zijn van de band is hun start altijd weer lekker opzwepend en flitsend. Dat weet de band tijdens hun gehele set erg goed vast te houden, waarbij ze op het einde er nog een schepje bovenop doen. Want het credo van Stephan is: als je weinig tijd heb dan moet je je laten gelden. En daar is geen woord van gelogen, met vooral veel eigen werk dat hier en daar wordt afgewisseld met prima covers zoals de prachtige uitvoering van Roy Brown’s ‘Everything’s Allright’.
Met The Electrophonics weet je als organisatie wat je in huis haalt. Een van de toppers op het gebied van swing- en jumpblues die altijd er tegen aan gaan om samen met het publiek een feestje te bouwen.

...