Review Moulin Blues festival by The Blues Alone

www.thebluesalone.nl, by Nicolette Johns

...

Als u nóg niet wakker geswingd was in de grote tent door The Ragtime Rumours is er nog een tweede kans in de kleine tent het zogenaamde Moulin Blues Café want daar staat de f0rmatie van The Electrophonics. Het is een drukte van bedoening óp en vóór het podium want The Electrophonics koment uit Limburg en kunnen dus rekenen op een vaste schare fans die naar hen komen luisteren en kijken.

Goh, wat wordt ik hier blij van! De energie die deze 6-mansformatie uitstraalt werkt aanstekelijk, zélfs na slechts tweeënhalf uur slaap. De boogie-woogie vult de tent maar ook trekt het toeschouwers die zittend in het zonnetje voor de tent hun show willen beleven. The Electrophonics zijn de eerste band in het Moulin Blues Café die vandaag de rhythm & blues, jump-blues en swing ten gehore brengen later zullen de Kokomo Kings er nog een schepje bovenop doen.

Frontman Stephan Hermsen zagen vorig jaar nog met The Liberators op Hookrock maar eerlijk gezegd zie ik hem toch liever in zijn rol bij The Electrophonics. De band met blazers Evert Hoedt, Wim Crijns, gitarist Mo Gomez, bassist Ivo Roodbol en drummer Marc Gijbels maken er een waar feestje van.

Ik zou de band tekort doen als ik niet hun kwaliteit zou benoemen want er staan een sextet fantastische muzikanten op het podium. The Electrophonics hebben Moulin Blues 2018 dag 2 op scherp gezet!

...

See here for the original article

Review Moulin Blues festival by Back To The Roots magazine

www.backtotheroots.be, by Jean Bervoets

...

De iets ‘rijpere’ heren Electrophonics genieten (?) de eer om in het Moulin Blues Café de activiteiten van zaterdag op te starten. De Electrophonics zijn ‘local’ heroes, zijn na elf jaar nog eens terug op Moulin Blues, en weten ondertussen wel hoe de blues hoort te klinken. De ‘7 piece band’ maakt er écht een show van. Zij zijn duidelijk thuis in alle deelgenres van de blues want we horen swing, Chicagoblues, en zelfs een klein beetje rock-‘n-roll. Omdat wij aan het welzijn van onze oren en bijhorende trommelvliezen moeten denken, moeten we iets verder achteraan in de tent gaan staan. Voor ons een tikkeltje te luid, maar voor de rest… goede set.

...

See here for the original article

Review Parkblues Lommel by Rootstime.be

www.rootstime.be, by Sis van Hoof

Traditioneel is het altijd uitkijken naar de laatste zaterdag van de junimaand want dan staat er in het Lommelse centrum in het park van het Burgemeestershuis altijd een avondje bluesmuziek op het programma voor het goede doel in organisatie van Kiwaniscub Lommel Quercus.

...

Op het hoofdpodium namen ondertussen The Electrophonics zowaar het ganse podium in beslag. Dit septet (jawel, zeven muzikanten) komen uit Nederlands-Limburg (uit de buurt van Nederweert) en hadden dan ook een hele schare fans bij. Frontman zanger/gitarist/harpist Stephan Hermsen blijkt  in grote vorm te zijn en stuwt zijn voltallige band mee in het rock & rolltijdperk. Een swingende ‘podiumtijger’ wordt de frontman genoemd en je kan geen betere omschrijving geven voor deze performer pur sang. The Electropohonics puren in de beginfase van de set vooral uit hun meest recente schijf ‘Talking About’ (2012) zoals in de gelijknamige opener. Later volgen ‘Connonball Juice’ (leuke baritonsolo), ‘Mr.Francesco’  en het wervelende ‘In The Mood’, waarin de tenorsaxofoon en de piano hoogtij vieren.  De vette blazers spelen overigens prima, maar ook de rest van de band maakt een erg homogene indruk.

Maar het meeste indruk maakt uiteraard Stephan Hermsen met zijn intrigerende stijl van zingen van allerlei genres uit de fifties en sixties: kortom een mix van retroswing en jumpblues. Het publiek lustte er wel pap van op hun eigen manier. The Electrophonics, die al heel wat befaamde festivals achter hun naam hebben, namen in stijl afscheid met ‘Boogie Party’. Dit was  een leuk uurtje puur muziekplezier. Langer hoeft dat niet te duren.

...

See here for the original article

 

Review Bluesbreeker blues by Rootsville

www.rootsville.eu, by Freddy Vandervelpen

...

First on the bill...één van de meest swingende bluesbands uit Nederland en dan hebben we het natuurlijk over 'The Electrophonics'. Het is al wel een tijdje geleden dat we deze formatie in België nog aan het werk zagen dus komen we hier best wel op tijd om nog eens van hun wervelende shows te genieten. Uiteraard is harper en bluesshooter Stephan Hermsen de spil van deze band en hij laat zich verder begeleiden door Mo Gomez op gitaar, Ivo Sieben aan de keys, de twee saxen Evert Hoedt en Wim Crijns en de ritme sectie die bestaat uit bassist Ronald Roodbol en drummer Marc Gijbels. Samen met Marc zijn ook Franky Gomez en 'Wuff' Maes van de party dus aan excellente drummers geen tekort.

Deze 'Electrophonics' weten een perfecte mix te brengen van blues en swing maar de nadruk komt toch zonder meer te liggen op swing. Zeker met nummers als 'Bumpin' @ Summertime' voelen we ons allen hier terug in de swingin' era belanden. Ieder bandlid weet zijn accent te leggen in deze formatie van een uitstekende sax-section over een wervelende Ivo op de keyboards tot de alom aanwezige Mr. Mo, het plaatje klopt perfect en laten we daarbij niet de stunnin' rhythm section uit het oog verliezen. Het hoeft dan ook geen betoog dat Wil niet al te lang moet aandringen voor een bisser van deze 'Lekkere Phonics' en dus smijten, ze er zomaar een franstalig nummertje in waarbij de blues hoogtij gaat vieren...Top!!!

...

See here for the original article

 

Succesvolle Hoeve Blues 2013

www.bluesbreeker.nl, by Jeannette Bes

Alweer de 14e editie van Hoeve Blues in Venray wordt geopend door Johan Philipsen, enigszins met gepaste trots, er is ook een mooi programma in het vooruit zicht.

...

De kop is ervan a en er wordt even ruimte gemaakt om het podium om te bouwen. De zaal is goed vol gelopen en dat is weer een goed voorteken voor het optreden van de volgende band, The Electrophonics. Ook zij zijn geen vreemde op Hoeve Blues, alweer voor de vierde keer mogen zij acte presente geven.
Hun eigen site beloofd je een optreden als een swingende trein rit, en dat klopt ook vanavond voor de volle honderd procent. Met de slick opener via ‘Laughin Clown’ kan deze gig al eigenlijk niet meer stuk lopen. Met het nummer ’24 Hours’ en vooral het ‘You Make Me Feel van hun CD “Talking About” is het gehele publiek om. En er zijn er maar weinigen die niet de onweerstaanbare drang hebben om te bewegen op deze aanlokkelijkegeluiden van dit zestal. “I’m In The Mood’ indeed. Diegene die nog even in de blues of dans mood moest komen weet het nu zeker, mede door dit optreden is het zeker de juiste keuze voor vanavond.

...

See here for the original article