CD Reviews - Little A Lot

Red Rooster Radio

Red Rooster Radio, by Fons Daamen (Moulin Blues Ospel)

Het gaat goed met de mannen van The Electrophonics. Dat mag je althans wel stellen als je de verrichtingen van deze band de laatste jaren hebt gevolgd. In 2006 verscheen het eerste studioalbum ‘FEELS LIKE A MILLION’, gevolgd door ‘CATCH THAT SWINGTRAIN’ in 2007; een live registratie van hun optreden op het Moulin Blues Festival in dat jaar. Tussendoor vonden nog diverse optredens in binnen - en buitenland; op grotere of kleinere podia plaats. En dan werd er ook nog eens tijd gevonden voor een tweede studioalbum dat nu in de winkels ligt. De titel is: ‘LITTLE A LOT’.

 

Handelsmerk van The Electrophonics is de jumpblues, de West coast swing. Op hun nieuwe album is dat niet anders. 13 nummers dendert de swingtrein, om die metafoor maar te gebruiken, nog steeds door. Opmerkelijk is de drive die deze mannen aan de dag leggen bij het spelen van hun muziek. Versterkt met een extra blazerssectie toont de band aan een hechte eenheid te vormen. Het klopt allemaal; zonder ook maar iemand tekort te willen doen; de mondharmonica, de drums, het pianowerk; alles wordt samengesmeed tot een geheel. Dat is de kracht van het album. Nergens een onvolkomenheid; ook nergens dat het gaat vervelen; alles valt precies op zijn plaats.

De band heeft al de reputatie tot de betere bluesbands in Nederland te behoren; met hun nieuwe album wordt dit nog maar eens even onderstreept en worden de verwachtingen waargemaakt.
Er zijn maar weinig bands in Nederland die aan het niveau van The Electrophonics kunnen tippen.
Op deze plaats voer ik vaker een pleidooi voor passie voor muziek en bands die er helemaal voor willen gaan. Ik kan jullie verzekeren dat deze twee ingrediënten bij The Electrophonics aanwezig zijn.

Kopen dus dat album.