CD Reviews - Feels Like A Million

Music magazine OOR

Music magazine OOR, by Marcel Haerkens

Het heeft er sinds hun ontstaan in 2001 enige malen naar uitgezien dat The Electrophonics zouden splitten, maar dat was buiten de waard gerekend.
Enkele bezettingswisselingen, drie goed ontvangen demo’s en een live-reputatie om u tegen te zeggen later draait deze Belgisch/Nederlandse combine op volle oorlogssterkte.

En hè hè, hier is dan ook eindelijk de langverwachte full-length cd. Het gezelschap opteert voor een soepel swingende interpretatie van swing en jump uit vroeger jaren en de latere westcoastcatalogus. Benodigdheden: rauwe zang, dito mondharmonicaspel, gitaar, toetsen, smeuïge blazers en een stuwende ritmesectie.

Geen uitgesproken solisten, maar muzikanten die elk een gelijkwaardige inbreng hebben en elkaar niet voor de voeten lopen. Het betere ensemblewerk dus. Referenties te over. Van zanger/gitarist Connie ‘Pee Wee’ Crayton tot mondharmonicaschuiver James Harman en Louis Jordan met zijn rhythm & bluescombo Tympany Five tot de ruigere dansblues van de T-Birds. Die invloeden zijn makkelijk traceerbaar, maar wel verpakt in louter eigen composities. En dat is evenals de op maat gesneden productie knap gedaan.

Een topper in het genre.