CD Reviews - Feels Like A Million

Standing At The Crossroads

Standing At The Crossroads, RTV Stadskanaal, by Bert Visscher

De ingrediënten: rauwe zang, dito mondharmonica spel, gitaar, toetsen, smeuïge blazers en een stuwende ritmesectie. Ja, ja hoor ik jullie denken ”gaat zeker om bandje waarvan er al dertien in een dozijn zijn”.
Nee, het is een band waar meer achter zit. The Electrophonics spelen een perfecte mix van jumpblues en swing retrostyle. Hun optredens krijgen goede kritieken en maken ook dat The Elecrophonics een begrip worden. Niet alleen in de regio maar ook daarbuiten is er sprake van erkenning en respect voor hun benadering van de muziek. The Electrophonics zijn gedreven muzikanten, die muziek willen maken, daar veel plezier aan beleven en zich tot doel hebben gesteld zoveel mogelijk mensen te laten genieten van hun muziek en optredens.

Van Ivo Sieben (piano) kreeg ik de debuut cd opgestuurd met de title ‘Feels like a million' en het moet eerlijk worden gezegd, het is meteen knallen.
West-Coast Swing, jumpblues, 50's getinte Rhythm & Blues en een flinke hap swingin' and groovin'… op en top gebracht! Er staat ook wel traag werk op, maar dat is wel even prettig om op adem te komen. Een toppertje voor de festivals en winterprogrammering.