CD Reviews - Catch That Swingtrain Live!

Bluesbreeker

Bluesbreeker, by Wil Wijnhoven

Het kon natuurlijk niet uitblijven…. Na een uitstekend optreden tijdens het afgelopen Moulin Blues-festival, waarbij de band de opening van de tweede festivaldag voor zijn rekening nam, moest dit er toch wel van komen. Over dit optreden wordt in bluesland nog steeds gesproken als een van de beste openingen van de laatste jaren.

Dus het is niet zo verwonderlijk dat de band van dit optreden een registratie heeft laten optekenen. En deze registratie resulteert in een live-cd met de titel “Catch That Swingtrain”. Hij ademt een en al sfeer uit en net zoals toen heb je weer het gevoel er middenin te staan. Er staan dertien nummers op en één bonustrack. Deze track is een muziekclip die je helaas alleen op de pc kunt bekijken. Maar wie beschikt er tegenwoordig niet over een pc. Een leuk clipje met een zeer beknopte documentatie van het hoe en wat op Moulin Blues van The Electrophonics.

‘FZ’s Revenge’ is een instrumentaaltje dat men als opening voor deze cd heeft gebruikt. Hierna volgen de jump- en swingnummers elkaar in hoog tempo op. Eigen werk afgewisseld met covers, de ene nog lekkerder in het gehoor liggend dan het andere. De meest bekende nummers die je kent van hun optredens staan hierop verzameld.
Je merkt aan de opnames dat de band er voor gaat, en diegene die op Moulin Blues waren kunnen zich daarbij zeer zeker een voorstelling van maken. Het gevoel dat het publiek toen had van dit optreden krijg je weer bij het horen van ‘Catch That Swingtrain”.
Podiumbeest Stephan Hermsen legt samen met Ronald Roodbol, Ruud Gijssen, Peter Stienen, Ivo Sieben, André de Laat en Nick Caris zijn ziel en zaligheid in hun muziek die op deze live-registratie tot uiting komt en overgebracht wordt op de luisteraar.

Deze cd is een uistekend cadeau voor de komende feestdagen, een absolute topper die in je collectie hoort te staan.