CD Reviews - Catch That Swingtrain Live!

Wobly

www.wobly.nl, by Roel Willems

De swing-jump-jive-rhytm & blues gaat er in als zoete koek

Na het debuut Feels Like A Million uit 2006 van de Limburgerse formatie The Electrophonics wordt de luisteraar beloond met een liveregistratie van een optreden op het Moulin Blues festival. Een natuurlijk proces. De swing-jump-jive-rhytm & blues gaat er in als zoete koek, zeker ook bij het aanwezige publiek zo we kunnen horen op deze langspeler; niet voor niets een toegift.

Toch had er meer “lucht” tussen de nummers mogen zitten. De dertien nummers op deze schijf zijn stuk voor stuk goede nummers en zeer netjes geproduceerd, alleen is er nergens een echte adempauze waar op een gegeven moment wel naar wordt gesnakt.

Nu de retro hype op z’n hoogtepunt lijkt te komen en de mens weer verlangt naar de jaren van toen raakt deze band - Stephan Hermsen (vocals en bluesharp), Ruud Gijsen (gitaar), Ivo Sieben (piano), André de Laat (tenorsax), Nick Caris (trombone), Ronald Roodbol (contrabas) en Peter Stienen (drums) - de juiste snaar en laat mooie tijden weer herleven met hun hedendaagse, maar zeker ook authentieke, swing en jump blues.

Als ‘Catch That Swingtrain Live’ een voorbode is van hetgeen eind 2008 als studio werk wordt aangeboden door de heren dan kan de liefhebber de borst alvast natmaken. Wat een energie spat er uit de speakers!