Press - Gig reports

Top Blues in Perron 55

Bluesbreeker, by Wil Wijnhoven

In het Venlose jongerencentrum Perron 55 is iedere week wel wat te beleven. Een diversiteit aan bands en muziekstijlen zijn hier iedere week te bekijken en te beluisteren. Blues is daar ook een onderdeel van. Zo staat vrijdag 7 december geboekt als een bluesavond waarop twee absolute Nederlandse toppers zijn gecontracteerd.
De uit het zuiden afkomstige The Electrophonics en de uit het oosten van Nederland afkomstige band Cuban Heels. Twee totaal verschillende bands die een totaal verschillende bluesstroming volgen. Maar beide bands beleven met een grote intensiteit hun muziek die zij met veel elan en vooral enthousiasme voor het publiek spelen.

Eigenlijk onverwachts bijt Cuban Heels de spits af met hun vooral pittige, wat zij noemen, garageblues.

...

Uit een heel ander vaatje tapt The Electrophonics, zij maken zoals wel bekend mag zijn lekkere swing- en jumpblues. Blues die gelieerd is aan de vijftiger en zestiger jaren. Maar de band heeft zoveel potentieel en kracht in huis dat zij ook eigen nummers in deze muziekstijl schrijven. Getuige hun eerste echte volwaardige cd “Feels Like A Million” die bol staat van deze heerlijke muziek van vooral eigenhand. Dit is de absolute topper in Nederland in deze muziekstijl en dat hebben ze tijdens het laatste Moulin Blues festival nog eens duidelijk bewezen. Van dit optreden heeft de band vorige maand een live-registratie op cd uitgebracht met als titel ‘Catch That Swingtrain’. Deze titel gaat altijd op bij hun optredens, want podiumdier Stephan Hermsen die zowel de zang als de mondharmonica voor zijn rekening neemt zweept het publiek en zijn band op tot grote hoogtes. En of het nu weinig of veel publiek is, de band krijgt in korte tijd de zaal achter zich. En ook nu weer is het geen enkel probleem om met nummers als: ‘Miss Babelone’, ‘Your Cash’ en de erg sterke uitvoering van ‘Pony Tail’ het publiek mee te nemen in deze swingtrain. En net zoals Cuban Heels ontkomt de band ook niet aan een toegift.

Zowel Cuban Heels als The Electrophonics boren qua muziekstijl tot de absolute Nederlandse top maar ook in het buitenland heeft zij al hoge ogen gegooid tijdens hun optredens daar.