Press - Gig reports

Muziekodroom Hasselt - Move2Blues

Rootsville, by Freddie Vandervelpen

In Hasselt beginnen de mensen van Move2blues ook stilaan van uit hun winterslaap te ontwaken en de geplogendheden al ginds aangaande het nieuwe jaar genoten dan ook voorrang op de info en/of roddels die tijdens de feestdagen werden verzameld. Het leek er een beetje op of iedereen was nog een beetje moe van de vieringen maar beweging zat er aan te komen.

Voor het eerste concert van Move2blues voor 2010 was Danny het niet te ver gaan zoeken en had 'de' Nederlandse Swing & Jump blues bij uitstek geprogrammeerd hopende dat de aanwezigen nog een einde zouden breien aan de festiviteiten. The Electrophonics zijn al lang geen onbekenden meer hier in Limburg en omstreken en van hun weten we dat ze normaliter de zaal wel in vuur en vlam kunnen brengen.

Vanavond echter kwam het allemaal wat stroef op gang want pas na dat de heren van The Electrophonics in keurig maatpak de bandstand hadden betreden en de beste wensen door de omroeper van dienst de zaal werden ingestuurd begonnen de aanwezigen nog wat treuzelend de zaal te betreden. Showbeest Stephan probeerde er meteen de beuk er in te gooien maar het leek of de ‘sound engineer ‘ in het begin van 2010 ook nog niet bij de pinken was.

De opener was er eentje van hun laatste en succesvolle album ‘Little A Lot’ en met ‘This Time For Good’ konden we eindelijk de blazers beginnen horen en kwam iedereen stilaan op kruissnelheid. Normaliter voelen The Electrophonics zich pas goed thuis op een groot podium waar de ruimte kan benut worden maar ook hier in de kleine zaal van de MOD deden ze het meer dan behoorlijk.

‘Honey Bee’ en het voor mij zeer mooie ‘Camel song’ waren nummers die we tijdens de eerste set te horen kregen. Deep blues als Camel song zijn toch nummers waar we het kaf van het koren kunnen scheiden en waar klasbakken als deze hun talenten kunnen tonen.

Ook de 2de set was een mix van oud en nieuwere werk zoals de titeltracks van hun laatste twee albums zijnde ‘Catch That Swingtrain’ en ‘Little A Lot’ en met ‘Safonia B’ zat de start van 2010 hier in Hasselt er op met op 11 februari één van onze betere bluesbands en locals ‘Blues Lee’ en tegen dan zal het dooiproces wel volledig voltooid zijn.