Press - Gig reports

Paas Blues Asten

www.blueswereld.com, by Nanny Kajuiter

De organisatie van de 19 e Blastblues in Asten presteert het om twaalf bluesbands uit binnen en buitenland verdeeld over vier dagen te laten optreden zonder toegangsgeld te vragen. Waar kom je dit nog tegen in de huidige economische crisis! Het lukt Blastblues kennelijk voldoende sponsors te werven om de jaarlijkse Paasblues te organiseren. Van de vier dagen maken wij er twee mee op zondag 4 en maandag 5 april.

 

...

Voor The Electrophonics gaan we weer naar Asten en wel naar café ‘t Spektakel. Er zijn in Nederland maar weinig bands die de rhythm and blues op zo'n speelse manier brengen. De getalenteerde musici zijn gekleed in mooie effen showpakken en beginnen hun set met een instrumentaal nummer. Frontman Stephan Hermsen ( hrc / voc ) beschikt over een ongelooflijk uithoudingsvermogen. Zelfs tijdens een rustig nummer of wanneer andere bandleden soleren kan Hermsen niet stil blijven staan. Waar haalt hij de energie vandaan!

Behalve eigen werk worden ook songs van onder anderen T-Bone Walker niet geschuwd. Na de pauze mag zangeres Marjan Jonkers een lied zingen. Drummer Peter van Geel vervangt Peter Stienen , Arno Vervest gaat op staande bas spelen en Peter de Wijse neemt de gitaar voor zijn rekening. Zo staat er ineens een heel andere opstelling te jammen. Als de band weer volledig is zit de tijd er bijna op. Voor een toegift hoeft het publiek niet veel moeite te doen. Met bezwete gezichten en de colberts aan de kapstok passeren nog enkele songs de revue. Een muzikaal spektakel in het gelijknamige café was voor ons het hoogtepunt van dit bijzonder leuke festival.

...