CD Reviews - Little A Lot

Poptronique

Poptronique, by Roel Willems

‘Little a lot’, Het derde schijfje alweer van The Electrophonics. Na de eerste studio-cd ‘Feels Like A Million’ en het live opgenomen op Moulin Blues Ospel ‘Catch That Swingtrain’ knallen de geluiden weer op volle sterkte zeer aangenaam uit de speakers. Een vol geluid. Een eigen herkenbaar geluid eigenlijk.

Op deze schijf zijn alle tracks originelen van de band zelf en, laten we eerlijk wezen, dat heeft De bluesmannen uit Limburg geen windeieren gelegd. Stuk voor stuk zijn het nummers die zo uit het grote aanbod van het swing, big band, jump, jive, rhytm en blues repertoire uit het grote muzikale verleden van eenieder komen, ware het niet dat ze vers van de pers zijn.

Deze zevenkoppige band weet de verwachtingen waar te maken en laat een stijgende lijn zien betreffende de passie, muzikaliteit en professionaliteit. Op ‘Little a lot’ valt, net als bij de voorgangers trouwens, geen moment van zwakte te bespeuren. Als luisteraar wordt je meegevoerd in de denderende trein die The Electrophonics heet.
Bloed zweet en tranen, zowel voor de muzikanten alswel de luisteraar! .. en dat geeft een goed gevoel

Blijf na het einde van de cd nog even luisteren…. er komt nog een toegift…
Jawel, de mannen maken hun live-reputatie ook waar op het zilveren schijfje.